A 3-as Alternatíva

Győri Dávid fordítása, Arany László kommentárjával

 

Küldetés irányító: Látsz valamit? El tudnád mondani mit látsz?

Grodin: Oh fiú, ez igazán… igazán  fantasztikus ez a valami. El sem tudjátok képzelni....

Küldetés irányító: Ok… Át tudnád tekinteni az a sík területet? Látsz valamit azen túl?

Grodin: Itt egy völgy, egy egészen különleges... Óh, Istenem. Mi az ott? Csak azt szeretném tudni, mi a pokol az ott?

(Apollo űrhajósa „Bob Grodin” – Alternatív 3 Leslie Watkins, David Ambrose és Christopher Miles-től)

 

 

1977. június 20.

 

  Hétfőn este, az Anglia Televízió az utolsó részt sugározta a Science Report sorozatból. A sorozatból, melynek igen magas kvalitású tudósok és nem kevésbé híres szakriporterek jelentették hitelességét. A műsor a 3-as Alternatíva címet kapta, és egyidejűleg sugározták Nagy Britanniában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Kanadában, Izlandon, Norvégiában, Svédországban, Finnországban, Görögországban, és Jugoszláviában. Azonban sohasem közvetítették az Egyesült Államokban. Néhányan azt mondák: „A hatalmas (erők) ott vannak”.

 

A bemutatott ismereteket tények sokasága alapozta meg:

 

  • A nagyközönség előtt mélyen eltitkolt közös USA-szovjet űrprogram. Ennek keretében  1962-ben asztronauták landoltak a Marson. Egyúttal felfedezték, más intelligens életformák is vannak az univerzumban.

  • A föld haldoklik. Beszennyeztük, és a gyógyításra tett kísérletek nem vezettek eredményre. A hőemelkedést az un. „üvegházhatás” okozza, melynek következtében a jégsapkák elolvadnak és a gleccserek felmelegednek, ami árvizekhez fog vezetni az egész Földön.

 

Az extrém hő elkerülhetetlen kibocsátása következtében a gleccserek el fognak olvadni. Az eredmény észrevehető lesz, emelkedni fog a tengerek szintje és utána elindul a nagymértékű árhullám – London és New York közelében az összes nagyváros észlelni fogja a hatását.

 

  • Három megoldást dolgoztak ki az emberiség megmentésére:

    • 1-es Alternatíva - Azonnal megállítani az összes szennyeződést  és megoldani a két óriási ózonlyuk növekedését az ózonpajzson. Az Ózonpajzs megszűnése ugyanis túlzott UV sugárzáshoz fog vezetni az érintett területeken és milliók fognak meghalni bőr-rákban.

    • 2-es Alternatíva - Azonnal meg kell kezdeni városok építését a föld felszíne alatt az Elit számára. („Az új világrend”) – a szerencsés kiválasztottak értéknek tekintik megmenekülésüket és engedik, hogy milliók pusztuljanak el a felszíni szennyeződés következtében.

    • 3-as Alternatíva - Építeni kell űrhajókat és el kell szállítani az Elitet a bolygóról – a Marsra és a Holdra. Elrabolnak és elvisznek néhány „közönséges” embert, hogy rabszolgának használják őket. Agykontroll technikákat használnak, hogy irányítsák őket. A megmaradtak belemerülnek a saját erkölcstelenségükbe.

 

Az eltűnések bizarr körülmények között történtek, 20 emberen végeztek intenzív kísérleteket a hétvégén, akiket bezártak egy partmenti településre Oregon államban, és belekeverték a repülő csészealjakat, mint tömeges gyilkosságok elkövetőiket. Az Oregon állambeli Sheriff elmondta, hogy 20 egyén tűnt el nyom nélkül, valamint elárulta, hogy az elraboltak között gyerekek is voltak és repülő csészealjak vitték el őket.

 

Az Elit kiválasztása „A 3-as Alternatíva”:

 

Felidézhetjük az 1970-es és 1980-as éveket, mikor új cikkek jelentek meg a brit Brain Drain-ról. Elmondta, hogy profi angol tudósokat vonzott a környező országok magas fizetése és alacsony adója. Sokan közülük televíziós programokat készítettek, de miután távoztak sosem halottak ismét felőlük. Olyan volt, mintha csak úgy szimplán eltűntek volna a föld színéről…

 

A televíziós program utalt arra, hogy a tudósok valójában a 3-as Alternatíva részévé váltak.     

 

Nem csupán a magasabb fizetés érdekében mentek el a szülőföldjükről. Legtöbbjük öngyilkos lett, vagy meghalt misztikus körülmények között. Azt hiszem az Omni magazin terjesztett egy cikket erről. Az emberek valóban öngyilkosok lettek? A TV-s dokumentáció célzott arra, hogy a tudósok, akik visszautasították az együttműködést a 3-as Alternatívával, nem éltek sokáig. Túl sokat tudtak. Vagy… valóban mind meghaltak? Lehetséges, hogy a sírjaik üresek…

 

A telefonok az angliai televíziónál csörögni kezdtek, mikor a műsornak vége lett. Az összefüggések bebizonyították, hogy az utolsó rész nem kitaláció a tudományos dokumentáció részei közül, ennek hatására az emberek csendesen megrémültek. A telefonálók elmondták, hogy a műsort eredetileg Április 1-én szándékozták bemutatni, mint egy áprilisi tréfa, de néhány meghibásodásnak köszönhetően a műsor ütemét meghiúsították, és a televíziós közvetítést Júniusig elhalasztották. Az Anglia TV kitartott amellett, hogy a program csupán egy tréfa, és az összes ember akit láttak a filmrészletben csak színészek, akik úgyszintén az újságírókat, és a tudósokat is alakították. Az újságok az elkövetkezendő néhány napban viccet formáltak az egész esetből, és összehasonlították Orson Welles: Háború a világokban (War of the Worlds) című, sugárzott műsorával 1930-ban.

 

A könyv

 

Ezzel azonban nem volt vége az Alternatívának. A következő évben megjelent a könyvesboltok polcain az Alternative 3 (magyarul: Összeesküdt ellenségek, Pannon Kiadó, 1993.) című könyv, amit Leslie Watkins, David Ambrose, és Christopher Miles hozott a nyilvánosság elé. Watkins, Ambrose, és Miles nem segítettek a könyv írásában, de szándékozták nevüket adni a szerzői joghoz, mert ők írták a televízió műsort, mely alapja volt a könyv írásának. A könyv egy jelentősen kiterjedt változat volt, és olyan történeteket tartalmazott melyek kimaradtak a televíziós műsorból. Sok adatot magába foglalt, melynek egy része a modern UFO összeesküvés elméletek közé adódott. Megvizsgálták a kommunikációt a NASA Küldetés Irányító és az Apollón tartózkodó asztronauták között, melyben az űrhajósok azt állítják, hogy láttak földönkívülieket a Holdon. A könyv szintén kifejti a környezeti problémákat és a tudósok elrablásait.

 

William Cooper komplikált összeesküvés elméleteket épített be a 3-as Alternatíva elemei közé. (Lásd: MJ-12 és a Titkos kormányzat (MJ-12 and the Secret Government)

 

Számos olvasó írtak az Anglia TV-nek a 3-as Alternatíváról. Sokan keresték az eredeti angliai Televíziós műsor videószalagát. Nem volt videoszalag, amit valaha közzétettek az USA-ban, legjobb tudomás szerint. Mégis hozzá lehet jutni a másolathoz az angliai televízióból, de ez drága, és nem tudták konvertálni európai Standard VHS formátumba. Más olvasók a könyvről kérdeztek. Nehéz a könyv másolatára bukkanni napjainkban az Egyesült Államokban. Az első nyomtatvány Nagy Brittaniában Sphere Books néven készült, amelyet később megvásárolhattak Robert Maxwell által, aki misztikus körülmények között halt meg, miután cége publikált egyet utolsó kiadásai közül. A könyvet hétszer nyomtatták, de jelenleg kinyomtatva az USA-ban az Amazon.com-on érhető el. Azonban ez csak egy lista, de ezen lista alapján készítették el a könyvet, ami Az Agykontroll és az UFO-k (Mind Control and Ufo’s) címet viseli: Bizonyítékkönyv az Alternative 3 létezésére Jim Keith-től.

 

Kommentár

 

Meglehetősen érdekes esettel állunk szemben. Foglaljuk össze tehát: adva van egy televíziós tudományos riportsorozat. Neves riporterekkel és szakértőkkel. A stáb különös jelenségre bukkan: ismert tudósok tűnnek el Angliából teljesen váratlanul, vagy lesznek megmagyarázhatatlan körülmények között "öngyilkosok", vagy balesetek áldozatai. Miközben a riporterek az egyes esetek feltárása törekszenek, bepillantást nyernek a színfalak mögé, a Római Klub 1950-es években tett jelentésére válaszul kidolgozott alternatívákba.

A kutakodó riporterek emellett arra is rádöbbennek, hogy a nyilvánosság előtt ismert űrhajózás csak álca, a háttérben ennél sokkal komolyabb technika és tapasztalatrendszer áll rendelkezésre. miközben az amerikaiak "hivatalosan" első földkörüli repülésükre készülnek (1962), igazából már a Marson is otthagyták a lábnyomuk. Az űrrepülések egy résztét megrendezték, pl. Gagarin, holdraszállások, stb. más részüket katasztrófába sodorták, (Columbia, Challenger), hogy legyen mire hivatkozni az űrkutatás visszafogása kapcsán.

A riporterek megszerezték - több ember halála árán és révén - a marsraszállásról készült felvételt, és a műsorban be is mutatták. A neten is elérhető több változata, mindenekelőtt a 2,6 megás mars62.ra. (Honlapomon is megtalálható.) Ennél létezik egy szerényebb minőségű file is.  Viszont elkészült egy avi változat is Ballantine videoszalagjáról, s ahhoz már kissé nehezebb hozzájutni.

A műsorban bemutatott tényeket persze sokan tagadták és azóta is lejáratni igyekeznek a műsorban elhangzottakat a benne szereplőkkel együtt. Számos megtévesztő, hamis információt is nyilvánosságra hoztak, mint "hitelest", hogy a riporterek és a szakértők munkáját befeketítsék, a szalag hitelességét megrendítsék. Azonban,  ha valakit érdekel az űrkutatás, és elolvassa jelen honlapon az ide-vonatkozó írásokat, a rendelkezésekre álló bizonyítékokat sorba rakja, egyetlen következtetést vonhat csak le:

1962. május 22-én az ember a valóban Marsra lépett és ott életet talált.

 

Vissza a nyitólapra