Hálaadó Imádság

 

Ezt az imát mondták:

Hálát adunk Neked! Minden lélek és szív felemelkedett Hozzád, háborítatlan név, megtisztelve az ’Isten’ elnevezéssel, és dicsérve az ’Atya’ neve által, mivel mindenkihez és mindenhez (eljön) az atyai jóság és szeretet, és legyen minden tanítás, mely kellemes és világos, tudatosságot adjon nekünk, példabeszédet (és) ismeretet: tudatosságot, hogy megértsünk téged, azért hogy értelmezzünk Téged, ismeretet, hogy megismerjünk Téged. Örvendezünk, hiszen megvilágít a Te tudásod fénye. Örvendezünk, mert megmutattad nekünk Magadat. Örvendezünk, mert mióta (a) testben vagyunk, istenivé tettél bennünket a tudásod által.”

Annak az embernek a hálaadása, aki eljut Hozzád, az egy dolog: mivel ismerünk Téged. Megismertünk Téged, szellemi fény. Az élet élete, megismertünk Téged. Minden teremtmény anyaméhe, megismertünk Téged. Anyaméh, várandós az Atya természetével, megismertünk Téged. A nemző Atya örök állandósága, ezért imádjuk a Te jóságodat. Van egy fohász, amit kérünk: legyünk megőrizve a tudásban.  És egyetlen védelem az, amire vágyunk, hogy ne botoljunk meg ebben a fajta életben.”

Amikor elmondták ezeket a dolgokat az imában, megölelték egymást és elmentek megenni a szent ételüket, melyben nem volt vér.

 

Az írnok megjegyzése

Lemásoltam ezt az értekezését. Igazából nagyon sokat hoztak hozzám. Nem másoltam le őket, mert azt gondoltam, hogy hozzátok jöttek. Tétováztam is, hogy lemásoljam ezeket számotokra, mert, talán (már) eljutottak hozzátok, és a dolog megterhel benneteket. Mivel az értekezések róla, melyek eljutnak hozzám, számtalanok…

 

 

Fordította: Aranyi László
 

 

Vissza a nyitólapra